Energetische Healing

Wat is energetische healing?

Iedere mens bestaat uit vier niveaus:

Lichaam:
Het fysieke lichaam, de spieren, aanhechtingen, organen en de huid. Alles wat je willekeurig in beweging kan brengen.

Geest:
Het geestelijke niet tastbare gedeelte van je lichaam, het denken, het leren en de opslag van informatie. Onwillekeurige gebeurtenissen, bijvoorbeeld gedachten, angsten en schuldgevoelens. 

Emotie:
Het emotionele niet tastbare gedeelte van het lichaam, het voelen, van verdriet, vreugde,  verliefdheid en plezier en afkeer.

Ziel:
Het zielen leven, het niet tastbare innerlijk. Bijvoorbeeld het buik gevoel, de intuïtie. Dit hebben wij allemaal maar vaak geven wij er geen gehoor aan.

Voor onze welzijn is elk van de vier niveaus even belangrijk en ze zijn nauw aan elkaar verbonden. Ieder niveau heeft zijn eigen taak maar met hetzelfde doel,  ons in evenwicht te houden.

Is een niveau ondergeschikt aan een andere of is er een disbalans dan kan het zich uiten in pijnen, ongemakken of aandoeningen die zich in het fysieke lichaam kenbaar maken.

Depositphotos_59514501_original
Depositphotos_18644471_xl-2015

Hoe herken je een klacht?

Als uiting in het fysieke lichaam kunnen het klachten zijn zoals pijn aan de schouder, problemen met oren of ogen, gewrichtsproblemen of maag en darm klachten.

Als uiting in het geestelijke lichaam kunnen het gevoelens zijn zoals onmacht, de weg kwijt zijn, zich niet belangrijk voelen of een vol gevoel in het hoofd hebben.

Als uiting in het emotionele lichaam kunnen het klachten zijn zoals hartzeer, gebrek aan vreugde, zich ongelukkig voelen, kwaadheid, euforie of emotionele disbalans.

Vaak grijpen wij direct naar een middel om een klacht te verminderen, denk aan een pijnstiller bij hoofdpijn, een slaappil bij slaapproblemen en ontstekingsremmers bij gewrichtsklachten. Ons lichaam of  ‘ons bestaan’ als het ware, maakt ons attent op een gebrek door een fysieke klacht kenbaar te maken. De bedoeling is dat wij gaan kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn van het probleem, in plaats van het ‘verdoven’ van het symptoom.

Depositphotos_182312936_xl-2015

Hoe achterhaal je de oorsprong van de klacht?

Het is inderdaad makkelijker gezegd dan gedaan om op eigen hout de oorsprong van lichaamsklachten te achterhalen. Vaak zijn wij niet genoeg bekend met ons eigen bestaan, ons lichaam en zijn functies. Daarom is een energetische healer een goede oplossing. Er zijn veel goede methodes en er is niet een die beter is dan een andere.  Het is vooral belangrijk dat je bij iemand terecht komt waar je je goed bij voelt, iemand die jou begrijpt en jouw problemen kan achterhalen. Het is belangrijk dat iemand als therapeut aangesloten is bij een geregistreerde vakvereniging, ook hebben veel behandelaars goede bedoelingen, zo vermijd je dat iemand die niet esthetisch werkt toch met jouw energieën in aanraking komt, iets wat voor nog grotere problemen zorgen.

Depositphotos_182310368_xl-2015

Hoe werkt energetische therapie?

Bij energetische therapie wordt bij een storing in een van de vier niveaus de overeenkomstige storing in een andere niveau gezocht om herstel te verkrijgen door te stimuleren en activeren. Het is immers de bedoeling om alle niveaus terug in balans te krijgen.

Stel bij voorbeeld dat iemand last heeft van overgewicht, vaak wordt er dan enkel gekeken naar wat door de mond gaat. Maar hoe gaat het met de emotionele kant, zijn er pijnen aanwezig of geweest waardoor de persoon gekwetst is, of zich niet geliefd gevoeld heeft? Dan kan emotie vast houden een grote factor zijn.

Of bij last van maag en darm, waar heb je pijn bij angst en onzekerheid? In de buik! Nek en schouderpijn zijn een van de vaakst voorkomende klachten. Sta je flexibel in het leven en hoe veel lasten draag je?

Er zijn veel dingen waarmee je niet direct een link zou leggen en vaak staan mensen versteld als ze plotseling vooruitgang krijgen in iets waar ze al jaren mee worstelen.

Hoe wordt een helende behandeling gedaan?

Persoonlijk werk ik met een combinatie van een gelaatkundige consult en een intake gesprek met een vragenlijst. Alle aandoeningen en oorzaken van aandoeningen zijn in ons gezicht aanwezig en als Psychognoom is het mijn ervaring dat het een nauwkeurig beeld geeft van bepaalde zaken. Samen achterhalen wij waar precies jou problemen hun oorsprong vandaan kunnen hebben.

Dan kies je voor een behandeling die meestal een combinatie is van bijvoorbeeld Chakra healing of edelsteen leggingen in combinatie met bijvoorbeeld Bachs blossems of andere door mij aangeraden remedies. Je kiest zelf wat voor jou van toepassing is en wij doen ook een zelftest om te zien of jou energetisch lichaam echt baat bij de oplossing heeft.

Het is belangrijk om te weten dat Aura en chakra healings geen directe genezing kan brengen, dat is het gebied van een regulaire arts of specialist. Bij twijfel laat altijd eerst een diagnose door een arts stellen om ernstige aandoeningen of geestelijke aandoeningen uit te sluiten.